Ting man skal være opmærksomme på

 

Når man nu er i gang med at finde nyt tøj til sit barn, så kan det være rart for samvittigheden, at der ikke er blevet brugt børnearbejde, stærkt allergifremkaldende produkter under produktionen samt at produktionen ikke har skadet miljøet alt for meget. Det eneste minus, der kan være ved at købe miljøvenligt eller miljøkorrekt tøj, er, at man som regel skal betale noget ekstra for at få en forsikring omkring dette.

Hvis man vil finde tøj til sit barn, der er både er miljøvenligt, allergivenligt og hvor der ikke har været børnearbejde involveret i produktionen, så kan det være en rigtig god idé at se efter danskproduceret tøj. Køber man hovedsageligt tøj, som overholder førnævnte kriterier, vil det påvirke markedet og gøre det mere attraktivt for både producenter og butikker at producere og sælge tøj, som lever op til de etiske standarder, som mange forældre har i dag.

Hvis man langt om længe finder for eksempel en ny regnjakke og nogle regnbukser, som både lever op til ens egne krav i forhold til produktionen, og som ens barn samtidig også kan lide looket på, ville det være rigtig rart, hvis tøjet ikke forsvinder, når ens barn er ude på tur med børnehaven, bliver efterladt på skolens legeplads eller lignende. Med Labelking kan man lave nogle seje, sjove eller simple – ligesom dit barn vil have det – mærker til tøjet, så man kan se, hvem tøjet tilhører.

Et hurtigt tip omkring nyt tøj og allergi er, at nyt tøj altid skal vaskes, inden det tages i brug første gang. På denne måde kan man sikre, at der ikke sidder overskydende farvestoffer eller lignende i tøjet, som kan blive overført til barnets hud.